Over mij en De Geld Bazen

Hoi! Ik ben Marlot, de eigenaar van deze blog, De Geld Bazen. Deze blog is niet zomaar begonnen. Sterker nog, ik was lang niet altijd goed met geld (oké, eerlijk, nog steeds niet zo). Ik was zo iemand die bang was om in te loggen op de bank app. En die werkelijk geen idee had hoe hoog mijn studieschuld écht was.

Dat veranderde toen ik eindelijk – na jaren uitstellen – eens inlogde op DUO. Slik… Was dat mega pijnlijk? Ja. Voelde ik me behoorlijk stressvol? Ja. Was het de start van een omslag en ben ik daar achteraf dankbaar voor? Ja zeker!

Fast forward naar nu, en ik heb veel meer inzicht in mijn financiën. Ik vind het heerlijk om regelmatig mijn financiën in te duiken én heb het gevoel dat ik er echt controle over heb. Vergis je niet, dat betekent niet dat ik nooit meer domme impulsaankopen doe, maar het zijn wel aankopen waarvan ik weet dat ik ze echt kan betalen.

Mijn enthousiasme over financiën en meer controle hebben, begon ik ook steeds vaker met vriendinnen te delen. Ik leerde ze hoe ze makkelijk meer inzicht konden krijgen in wat eruit ging, deelde mijn zelfgemaakte Excelletjes en deelde altijd open over mijn eigen salaris. Het werd langzaamaan mijn persoonlijke missie om iedereen meer vrijheid en openheid te laten ervaren rondom geld. Fuck het taboe!

En zo ontstond dus De Geld Bazen. Een blog waar ik zelf open en eerlijk ben over geld en laat zien hoe je zelf meer controle kan krijgen, maar ook anderen aan het woord laat. Mijn doel is om hier een platform van te maken waar lezers het gevoel krijgen dat ze de controle terugpakken rondom hun financiële vrijheid.